Kutsu MyData muutosvoimana workshoppiin

Hyvät digitaalisten palveluiden kehittäjät ja henkilötiedon asiantuntijat! Näkemystänne kaivataan!

Valtiolle ja kunnille kertyy paljon tietoa meistä. Kuinka siitä saisi kaiken hyödyn irti parempien palvelujen muodossa, ihmisten omilla ehdoilla?

Open Knowledge Finland järjestää työpajan, jossa luodaan keskustelua ja haetaan ehdotuksia siitä, miten henkilöitä koskevan tiedon hallintaa ja hyödyntämistä kehitetään Suomessa. Millaisia politiikkatoimia, toimintatapoja ja infrastruktuuria tarvitaan, jotta ihmiset voisivat käyttää heistä kerättyä tietoa omiin tarkoituksiinsa ja hallita sen käsittelyä?

Iltapäivän kestävä työpaja on osa tutkimustyötä, jossa selvitetään miltä tulevaisuus näyttäisi, jos ihmiskeskeisen tiedonhallinta toteutuisi ainakin julkisten rekistereiden osalta. Osallistumalla voit vaikuttaa siihen, millaisia suosituksia raportissa annetaan.

Selvitystyön kuvaus

Open Knowledge Finland RY ja Oxford Research OY toteuttavat parhaillaan hanketta “MyData Muutosvoimana”, joka on osa Valtioneuvoston kanslian selvitys- ja tutkimustoimintaa (VN TEAS).

Hanke pyrkii kokoamaan näkemyksiä siitä, millä toimintamalleilla MyDatan toteutuminen julkishallinnossa voisi tapahtua, ja minkälaisia vaikutuksia sillä toteutuessaan olisi.

MyData on ihmiskeskeinen henkilötiedon hyödyntämisen malli. MyDatan toteutuessa yksilöitä koskeva tieto on heille saatavissa avoimessa ja uudelleenkäytettävässä muodossa, joka mahdollistaisi uudenlaisten palveluiden luomisen tietoja yhdistelemällä. Lisäksi yksilöille tarjotaan keinoja valvoa ja hallita heidän tietojensa käyttöä. Suomessa ollaan paraikaa aloittamassa kokeiluja keskeisten julkisten tietovarantojen (kuten henkilö-, omistus- tai terveystietojen) avaamisesta MyDataksi.

Kutsu osallistumaan

Toistaiseksi olemme haastatelleet useita viranomaisia, jotka keräävät ja tallettavat tietoa, sekä useita julkisia sähköisiä palveluita kehittäviä tahoja. Nyt kuulisimme mielellämme aiheesta kiinnostuneita tiedon käyttäjiä, mukaanlukien erilaiset sovellusten kehittäjät sekä aiheesta kiinnostuneet kansalaiset. Myös aiheen parissa työskentelevät virkahenkilöt ovat tervetulleita.

Pyydämme ilmoittautumaan lomakkeen kautta, jotta voimme arvioida tarvittavat puitteet. Käytännön syistä pyrimme pitämään osallistujien määrän noin 20:ssä. Ilmoittautumalla ajoissa voit varmistaa paikkasi.

Kutsua saa levittää.

Ensimmäinen työpaja järjestetään 3.5. klo 13-16. Jos et pääse osallistumaan tähän työpajaan, olemme järjestämässä toisen työpajan 18.5., samaan aikaan. Työpajan yhteydessä tarjotaan kevyttä syömistä.

Työpajan järjestään Valtimossa, joka sijaitsee Kirkkokatu 14 kivijalassa.

Ystävällisin terveisin,
Open Knowledge Finland

Yhteyshenkilö:
Aleksi Knuutila
aleksi.knuutila@okf.fi
0469564152